O nama

Hmong Travel

(avan)turistička agencija

Hmong Travel je (avan)turistička agencija koja vas vodi u skrivena prostranstva dalekog Vijetnama. Naša glavna misao nije samo posjet neku određenu lokaciju već pružiti puno dublje iskustvo zemlje u kojoj se nalazimo. Zato veći fokus pridajemo bogatoj lokalnoj kulturi i autohtonim društvenim običajima, te svojim klijentima želimo približiti lokalno stanovništvo i stupanje u kontakt s mnogobrojnim etničkim manjinama koje žive u ruralnim područjima zemlje. Stoga, naša putovanja pomalo izlaze iz okvira običnih tura i napuštaju zonu komfora, i pretvaraju se u čistu pustolovinu.

Za sada naša putovanja su vezana samo za Vijetnam, ali u drugoj polovici 2024. godine svoje ture proširit ćemo i u druge zemlje.

Tomica Kristić

Voditelj turističke agencije

Tomica Kristić je svjetski putnik i pustolov. Želju za putovanjem osjetio je još u ranim dvadesetima, kad je počeo stopirati po Hrvatskoj, a kasnije i po Europi. Takav način putovanja bio mu je teško izvediv uz stalan posao, pa 2015. godine daje otkaz, odlučuje promijeniti način života i pomaknuti granice putovanja. Iste godine kreće na drugi kraj svijeta, autostopom. Nakon četiri godine, prošavši tako 40 000 kilometara kroz 25 država i tri kontinenta, stigao je u Novi Zeland i tako završio svoj dugogodišnji putnički projekt.

Na temu tog putovanja napisao je dvije knjige “Putovanje u Međuzemlje” i “Autostopom po svijetu” u kojima detaljom opisuje svoje dogodovštine s Puta. Također, na temu istih održao je preko stotinu predavanja po gradskim knjižnicama i pučkim učilištima diljem Hrvatske, ali i regije.

Nakon putovanja 2019. godine ponovo odlazi u Vijetnam gdje je boravio sveukupno 3 godine i kojeg je proputovao većim dijelom. Avanturistički duh i želja za izlaskom iz zone komfora su mu omogućile da podublje istraži tu daleku jugoistočnu azijsku zemlju, stupi u kontakt s mnogobrojnim lokalnim ljudima, posjeti etničke manjine i upozna se s njihovom autohtonom kulturom i društvenim običajima. I tako malo po malo rodila se ljubav između njega i Vijetnama.

Uslijed svih tih navedenih činjenica Tomica je otvorio svoju putničku agenciju Hmong Travel preko koje vodi ljude upravo u taj predivan i dalek Vijetnam.